Welkom bij

Welkom bij

Psychotherapie

Partiman

 

NUTTIGE LINKS EN TIPS

Er zijn veel sites waar u screeningstesten kunt doen als u vermoedt dat u bijvoorbeeld last heeft van een depressie of ADHD etc. Deze testen kunnen nuttig zijn, maar moet u wel met enige voorzichtigheid hanteren. Het geeft u een indicatie, niet meer dan dat.

Een echte volledige diagnose kan alleen worden gesteld door een ervaren behandelaar.

 

Op deze site van collega's van PsyQ vindt u een aantal veel gebruikte screeningslijsten:
https://www.psyq.nl/zelftesten

 

U kunt video's en geluidsfragmenten, maar ook tips bij problemen vinden op You Tube (https://www.youtube.com/). Als u in de zoekbalk mindfulness of andere zoekterm invult, krijgt u een scala aan bruikbaar materiaal. Maar zoals overal op het internet blijft het belangrijk om uw gezonde verstand te blijven gebruiken. Laat in ieder geval nooit persoonlijke gegevens achter op een website waar een video e.d. naar verwijst tenzij u zeker weet dat u te maken heeft met een betrouwbare organisatie!

  

E-HEALTH

Wij maken op verschillende manieren gebruik van digitale middelen (E-Health) om u te ondersteunen. Wij leren u met name diverse technieken uit mindfulness die u thuis op elk gewenst kunt gebruiken om bijvoorbeeld beter te slapen, om te gaan met stressvolle momenten, te ontspannen etc.
Deze oefening(-en) leren wij u aan tijdens een behandelsessie en krijgt u bijvoorbeeld mee als mp3 bestand zodat u die via uw smartphone of computer/laptop kunt afspelen. 

Hieronder treft u als extra service een lijst aan van apps die u op uw tablet of smartphone kunt gebruiken bij stressklachten, (in-)slaapproblemen etc. Klup is een app die interessant kan zijn voor 50+-ers om hun sociale netwerk te vergroten zonder dat er enige druk is om wel of niet deel te nemen. Het kan nuttig zijn om in uw profiel aan te geven dat u NIET uit bent op een relatie!


VGZ mindfulness

 

Nederlandstalige app met nuttige oefeningen (zonder begeleidende muziek)

Aandachtspunt

 

Nederlandstalig met een beperkt aantal, maar wel hele goede oefeningen (zonder begeleidende muziek)

Sleepo

 

Engelstalig, maar wel erg goed. Zeer aan te bevelen als je gewoon een geluid of muziekje wilt kiezen om tot rust te komen; je kunt door op de volumeknop te drukken ook geluiden combineren. Zeer handig: je kunt de tijdsduur instellen van het geluid of de muziek die je kiest. Advertenties in gratis versie zijn niet storend.

1000 Guided Meditations

 

 

Engelstalig en meer dan voldoende keuzes in de gratis onderdelen. Een aanrader.

Headspace

 

Engelstalig en veelheid aan oefeningen in gratis versie. Van heel kort tot langer durend. Prima programma.

Calm

 

 

Engelstalig, en in de gratis versie meer dan genoeg mooie programma’s. Prettige stemmen met slaapverhalen.

Klup

 

Klup is een bijzonder leuke app voor 50+ die graag met anderen iets willen doen: van samen wandelen tot samen naar de film etc. Je kunt zelf een voorstel doen of je aansluiten bij activiteiten van anderen.
Hoor hier positieve verhalen over.

 

Heeft u een tip voor een handige app, stuur dan svp een bericht naar therapie@partiman.nl.

 

Psychotherapie...


Het verwerken van het verleden betekent niet dat mensen en gebeurtenissen uit jouw verleden veranderen. Wat verandert is je waardering en beoordeling ervan.

Søren Kierkegaard : “Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.”

WACHTLIJST

Er zijn op dit moment (maart 2019) geen wachttijden.

DOCUMENTEN

Brochure Privacy Op dit moment verzamelen zorgverzekeraars standaard informatie in over onze cliënten; Wij zijn hier geen voorstander van omdat wij dit een oneigenlijke inbreuk vinden op uw privacy. Wij zijn echter verplicht die aan te leveren tenzij u een privacyverklaring ondertekent. Kwaliteitsstatuut