Welkom bij

Welkom bij

Psychotherapie

Partiman

 

NUTTIGE LINKS EN TIPS

 

Kwaliteitsstandaarden van onze beroepsgroep die leidend zijn bij de behandeling vindt u op:
www.ggzstandaarden.nl

Cliëntgerichte informatie over angstklachten, somberheid of ‘omgaan met psychische klachten’ die is gebaseerd op de relevante standaarden voor de GGZ vindt u op:

www.thuisarts.nl

 

Cliëntversies van multidisciplinaire richtlijnen rond angst en depressie kunt u vinden op:
www.nedkad.nl

 

Veel nuttige informatie en tips van (voormalig) cliënten vindt u op:

www.wijzijnmind.nl en www.dwang.eu.

Wilt u zichzelf testen?
Hier vindt u testen die u kunt doen als u vermoedt dat u last heeft van bijvoorbeeld een depressie of ADHD. Een echte en volledige diagnose kan alleen worden gesteld door een ervaren behandelaar:

www.psyq.nl/zelftesten


YouTube biedt een scala aan video's en audio over tips bij problemen, mindfulness oefeningen en meer. Zoals overal op het internet, gebruik uw gezond verstand en laat nooit zomaar uw persoonlijke gegevens achter:

www.youtube.com

  


eHEALTH

 

Het gebruik van digitale middelen oftewel eHealth in combinatie met andere technieken is een vorm van zogenaamde 'blended care' (gemengde hulpverlening). Het kan voorkomen dat wij u tijdens een behandelsessie diverse technieken leren die u thuis op elk gewenst kunt gebruiken om bijvoorbeeld beter te slapen, om te gaan met stressvolle momenten of te ontspannen. Deze oefening(-en) krijgt u mee als mp3 bestand zodat u die via uw smartphone of computer/laptop kunt afspelen. De oefeningen zijn beschikbaar met verschillende stemmen en talen.

 

Hieronder treft u als extra service een lijst aan van interessante applicaties die u op uw tablet of smartphone kunt gebruiken bij stressklachten, (in-)slaapproblemen etc. 

 

  

VGZ mindfulnes:

Goede nederlandstalige app met grote variatie aan oefeningen: zittend, (hard-)lopend, liggend. Lang en kort; mannen- of vrouwenstem. Wel jammer dat er nergens muziek bij is.

https://www.vgz.nl/mindfulness-coach-app

 

Slaapgeluiden: 

Zeer aan te bevelen als je gewoon een geluid of muziekje wilt kiezen om tot rust te komen; je kunt door op de volumeknop te drukken ook geluiden combineren. Zeer handig: je kunt de tijdsduur instellen van het geluid of de muziek die je kiest. Advertenties in gratis versie zijn niet storend.

https://play.google.com/store/apps/details?id=relax.sleep.relaxation.sleepingsounds&hl=nl&gl=US

 

Let's meditate:

Mooi programma, gratis en gelukkig geen account maken. Installeren en relax!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meditation.elevenminute&hl=nl&gl=US

 

Medito:

Vooral geschikt als je wilt leren mediteren of daar al enige ervaring mee hebt.

https://meditofoundation.org/medito-app

 

 

Psychotherapie...


Paula Hawkins: De gaten in ons leven zijn permanent. Je moet erom heen groeien, zoals de wortels van bomen zich om stenen kronkelen.

Rumi : “De wond is de plaats waar het Licht binnen kan treden.”

WACHTLIJST

Per 1 januari 2022 is er beperkt ruimte voor nieuwe cliënten die zijn verzekerd bij DSW,de Menzis groep, de Zilveren Kruis groep of de CZ groep

DOCUMENTEN

Brochure Privacy Op dit moment verzamelen zorgverzekeraars standaard informatie in over onze cliënten; Wij zijn hier geen voorstander van omdat wij dit een oneigenlijke inbreuk vinden op uw privacy. Wij zijn echter verplicht die aan te leveren tenzij u een privacyverklaring ondertekent. Kwaliteitsstatuut